Over Stefan

Stefan is onderzoeker en docent bij de Universiteit Utrecht. Het onderzoek van Stefan Kulk richt zich op de invloed van online dienstverleners op onze informatievoorziening. Hij is gespecialiseerd in het online aansprakelijkheidsrecht, privacy en het intellectueel eigendomsrecht. Hij schreef een proefschrift over de aansprakelijkheid en verantwoordelijkheden van online dienstverleners, zoals internetaanbieders, zoekmachines en platforms, voor onrechtmatige content. Daartoe verbleef hij onder andere drie maanden bij het Berkman Klein Center for Internet and Society van Harvard. Stefan schreef ook enkele bijdragen over het recht om vergeten te worden, waaronder een hoofdstuk in het Cambridge Handbook of Consumer Privacy (samen met Frederik Zuiderveen Borgesius).

Stefan presenteerde zijn onderzoek onder andere tijdens de National Communication Association Annual Convention (2016) en de International Association for Media and Communication Research Conference (2018). Hij werkte ook mee aan de Stanford World Intermediary Liability Map van Stanford Law School’s Center for Internet and Society.

Stefan gaf ook commentaar op het gebied van internetrecht in de kranten Trouw, NRC, Volkskrant, Algemeen Dagblad, en The Guardian. Zijn onderzoek kreeg ook aandacht op CNN.com, International Business Times, Dutch Radio 1.